Bitcoin Blokkjede

Kryptovaluta

Det finnes mange tusen forskjellige valutaer som baserer sin teknologi på blokkjede og kryptografi. Disse valutaene kalles kryptovaluta. Kryptovaluta betyr bare at valutaen bruker kryptografi for å sikre transaksjonen. Ikke så mye mer enn det. Blokkjeden er teknologien som brukes for å dokumentere hva som skjer i valutaen. Blokkjeden er på så måte kun en arkiveringsmekanisme. Blokkjeden er samtidig det viktigste i kryptovalutaene. Det finnes andre måter å sikre transaksjoner på enn kryptografi. Det finnes også kryptovalutaer som er sentraliserte og desentraliserte. På denne måten er det kun selve blokkjeden som gjør alle valutaene meget spesielle. Bitcoin var det første i en rekke av mange, og slikt sett leder Bitcoin fortsatt løpet når det kommer til markedsverdi. Vil du kjøpe bitcoin eller andre kryptovalutaer med Visa kan du enkelt handle på Bitway.

Blokkjede

Kryptovaluta dokumenteres. Denne dokumentasjonsprosessen er veldig spennende da det krever at noen gjør noe. En ting er at Bitcoin utvinnere løser matematiske prosesser for at transaksjonen skal gjennomføres, hvor en del av denne gjennomføringen er arkiveringen. Arkiveringen skjer i en blokkjede. For å forstå hva denne blokkjeden er så kan man tenke seg en bok. Når du har en bok har du en bok med mange sider. Tenkt deg at du ikke har gjort noe som helst i en bok ennå. Da starter du med side 1 og skriver i den. Det samme gjelder med en kryptovaluta. Du starter med side 1 og her blir de første bevegelsene i valutaen beskrevet.

Hvor mange mynter som kommer i omløp for eksempel i første runde er naturlig.

Når disse som tar eierskap selger sine eierskap videre til noen andre blir dette også skrevet ned på siden. Hver gang en side er full blir det satt inn i boka. Det er det samme prinsippet som løse ark som blir satt inn i en ringperm. Når et ark er skrevet ferdig så arkiveres det i ringpermen. Når noe er skrevet ned kan det ikke endres. På denne måten er alt skrevet ned og alt er tilgjengelig. Slikt sett kan du ikke manipulere listene. Dette gjør det veldig mye kjekkere for deg som ser på hvem som har gjort hva. Blokken er disse sidene og selve kjeden er ringpermen. Ringpermen holder alle disse sidene sammen og kan ikke brytes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *